Mall:Aktuellt

Från Mikromarc Wiki
Version från den 26 augusti 2008 kl. 21.21 av Kiersti (Diskussion | bidrag)

Hoppa till: navigering, sök

Aktuellt

Utlån av läromedel i Mikromarc 2

I samband med uppgradering till 2.6.2.1 har vi gjort det möjligt att hantera utlåning av läromedel genom att kunna sätta ett fast återlämningsdatum på lånevillkoren. Detta kräver att du har katalogiserat läromedel vid en unik avdelning eller med en unik materialtyp. Läs mer...

Felmeddelanden

En ny kategori för felmeddelanden har tillkommit och är under utbyggnad. Här finner du förklaringar till och förslag på åtgärder för vanliga felmeddelanden i Mikromarc.

Clip2MM.NET

Nu är Clip2MM ersatt av det nya programmet Clip2MM.NET. Alla problem med Clip2MM ska nu vara lösta, med undantag för sökfunktionen, där en förbättring är på gång. Läs mer på resurssidan för Clip2MM.NET. Där finner du även installationsanvisningar, användarinstruktion och en artikel om hur du gör bl.a. filterinställningar. En nyhet är att du med det nya Clip2MM.NET kan importera Marc-poster inte bara från Libris, utan även från Library of Congress. En särskild instruktion för detta finner du här.

Utbildning

Vi har nu kommit igång med centrala kurser och kurser över webben. Besök Bibliotekscentrums hemsida för mer information om vårt kursutbud.