Mall:Aktuellt

Från Mikromarc Wiki
Version från den 28 februari 2008 kl. 23.16 av Kiersti (diskussion | bidrag) (Clip2MM.NET)
Hoppa till:navigering, sök

Aktuellt

Utlån av läromedel i Mikromarc 2

I samband med uppgradering till 2.6.2.1 har vi gjort det möjligt att hantera utlåning av läromedel genom att kunna sätta ett fast återlämningsdatum på lånevillkoren. Detta kräver att du har katalogiserat läromedel vid en unik avdelning eller med en unik materialtyp. Läs mer...

Checklistor

Det finns nu förenklade checklistor att gå igenom vid problem att skriva ut från och ansluta mot Mikromarc Centraldrift.

Clip2MM.NET

Nu är Clip2MM ersatt av det nya programmet Clip2MM.NET. Problemet med filterinställningarna i det nya programmet är delvis löst. Det innebär att det går att skapa ett unikt filter för varje installation av Clip2MM.NET. Det kvarstår problem med import av Voyager-nummer (som används för dubblettkontroll) och import av SAB-klassifikation. Vi arbetar för fullt med att lösa detta. Information om hur arbetet fortskrider uppdateras på resurssidan för Clip2MM.NET. Där finner du även installationsanvisningar, användarinstruktion och en artikel om hur du gör bl.a. filterinställningar. En nyhet är att du med det nya Clip2MM.NET kan importera Marc-poster inte bara från Libris, utan även från Library of Congress. En särskild instruktion för detta finner du här.