Ta bort arkiverade körningar

Från Mikromarc Wiki
Hoppa till: navigering, sök

När en körning av krav, aviseringar etc. har gjorts, och databasen uppdaterats, sparas körningen under fliken Arkiv i Meddelandecenter. Härifrån kan du göra om samma körning, med samma urval som tidigare, om något skulle gå fel vid första försöket. Försenade exemplar och reserverade titlar tas bort från respektive körning allteftersom de återlämnas/lånas ut. Körningen ligger kvar i arkivet tills allt material i körningen har återlämnats eller utlånats.


I version 2.7 och högre kan man själv rensa i arkivet. Tänk dock på att inte radera körningar som du vill kunna gå tillbaka och titta på, eller göra om. Rensning går till på följande vis:


  1. Öppna Meddelandecenter
  2. Välj fliken Arkiv
  3. Markera den körning som ska tas bort
  4. Klicka på knappen Ta bort arkiverade arb.