Skillnad mellan versioner av "Mall:Aktuellt"

Från Mikromarc Wiki
Hoppa till:navigering, sök
m (Clip2MM.NET)
m (Aktuellt)
 
(12 mellanliggande versioner av samma användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
 
===Aktuellt===
 
===Aktuellt===
  
====Utlån av läromedel i Mikromarc 2====
+
====Ny period för 2010 i Mikromarc 2 Inköp====
I samband med uppgradering till 2.6.2.1 har vi gjort det möjligt att hantera utlåning av läromedel genom att kunna sätta ett fast återlämningsdatum på lånevillkoren. Detta kräver att du har katalogiserat läromedel vid en unik avdelning eller med en unik materialtyp.
+
Du som inte har centraldrift måste hämta nya år till inköpsmodulen i Mikromarc 2. För centraldriftskunder är detta ordnat. Läs mer om hur du ska gå tillväga [[Ny period i Inköp för 2010 och framåt|här]].
[[Utlån av läromedel i Mikromarc 2|Läs mer...]]
 
  
====Checklistor====
+
====Centraldrift====
Det finns nu förenklade checklistor att gå igenom vid problem att [[Checklista vid problem med utskrift från Mikromarc Centraldrift|skriva ut från]] och [[Checklista vid anslutningsproblem mot Mikromarc Centraldrift|ansluta mot]] Mikromarc Centraldrift.
+
Har du anslutningsproblem mot Centraldriften? Läs mer om hur du själv kan felsöka [[Anslutningsproblem mot Mikromarc Centraldrift|här]].  
  
====Clip2MM.NET====
+
====Felmeddelanden====
Nu är Clip2MM ersatt av det nya programmet Clip2MM.NET. Problemet med filterinställningarna i det nya programmet är delvis löst. Det innebär att det går att skapa ett unikt filter för varje installation av Clip2MM.NET. Det kvarstår problem med import av Voyager-nummer (som används för dubblettkontroll) och import av SAB-klassifikation. Vi arbetar för fullt med att lösa detta. Information om hur arbetet fortskrider uppdateras på [[Clip2MM.NET|resurssidan för Clip2MM.NET]].
+
En ny kategori för felmeddelanden har tillkommit och är under utbyggnad. [[:Kategori:Felmeddelanden|Här]] finner du förklaringar till och förslag på åtgärder för vanliga felmeddelanden i Mikromarc.
Där finner du även [[Clip2MM.NET Installation|installationsanvisningar]], [[Clip2MM.NET Användning|användarinstruktion]] och en artikel om hur du gör bl.a. [[Clip2MM.NET Inställningar|filterinställningar]]. En nyhet är att du med det nya Clip2MM.NET kan importera Marc-poster inte bara från Libris, utan även från Library of Congress. En särskild instruktion för detta finner du [[Importera poster från Library of Congress|här]].
 

Nuvarande version från 28 juni 2010 kl. 07.17

Aktuellt

Ny period för 2010 i Mikromarc 2 Inköp

Du som inte har centraldrift måste hämta nya år till inköpsmodulen i Mikromarc 2. För centraldriftskunder är detta ordnat. Läs mer om hur du ska gå tillväga här.

Centraldrift

Har du anslutningsproblem mot Centraldriften? Läs mer om hur du själv kan felsöka här.

Felmeddelanden

En ny kategori för felmeddelanden har tillkommit och är under utbyggnad. Här finner du förklaringar till och förslag på åtgärder för vanliga felmeddelanden i Mikromarc.