Nyheter i Mikromarc 3.4.0.2.b

Från Mikromarc Wiki
Version från den 8 december 2010 kl. 09.35 av Kiersti (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med 'Efter uppgraderingen till 3.4.0.2 upptäcktes några fel som nu är rättade. Tre av felen ligger i Mikromarc 3-klienten: * Mikromarc® i sökvägen till användarprofiler…')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till:navigering, sök

Efter uppgraderingen till 3.4.0.2 upptäcktes några fel som nu är rättade.

Tre av felen ligger i Mikromarc 3-klienten:

   * Mikromarc® i sökvägen till användarprofilerna gav problem när inställningar i klienten skulle sparas
   * Auktoritetstermer – delfält upprättades inte vid hämtning av term från auktoritetsregistret
   * Backspace sparades som ett tecken i MARC-editorn 

Du måste ladda ned och installera den senaste klienten med versionsnummer 3.4.0.2.b för att få tillgång till dessa rättningar.


Utöver felen i klienten har några fel i databasen och i server-programvaran rättats. Mikromarcanvändare som använder version 3.4.0.2 och har centraldrift behöver inte göra något för att få tillgång till dessa rättningar, eftersom felen rättas centralt. Dessa rättningar får centraldriftskunder automatiskt tillgång till, under förutsättning att de använder version 3.4.0.2.


Följande fel rättas automatiskt:

   * Selfcheckserver – återlämning av reserverat exemplar. Felet innebar att Mikromarc kraschade vid återlämning av ett reserverat exemplar i låneautomaten.
   * Selfcheckserver – beräkning av låntagares skuld.
   * Kräva fler än ett exemplar från låntagarbilden. När fler än ett exemplar skulle krävas med någon av knapparna Krav eller Kräv alla i låntagarbilden, genererades ett felmeddelande.
   * Beräkning av förseningsavgifter. Ett fel i inställningen ”Stängda dagar räknas inte” i avgiftsinställningarna i lånevillkoren gjorde att förseningsavgifter beräknades felaktigt.
   * Visning av långa titlar. Långa titlar fick tidigare inte plats i träfflistan och i titelinformationen i Webbsök.
   * Katalogsökning i i databaser med fler än 50 biblioteksenheter. Felet orsakade ett felmeddelande i Mikromarcklienten såväl som i Webbsök.