Skillnad mellan versioner av "Sorteringsregler: Administration"

Från Mikromarc Wiki
Hoppa till:navigering, sök
Rad 15: Rad 15:
  
 
För att lägga till en ny regel klickar man knappen '''Ny regel''' uppe till vänster i klienten eller '''Ctrl+N''' på tangentbordet.
 
För att lägga till en ny regel klickar man knappen '''Ny regel''' uppe till vänster i klienten eller '''Ctrl+N''' på tangentbordet.
 
+
<br>Regeln bör namnges med en beskrivande text och det som ska returneras till återlämningsautomaten anges i fältet för '''Sorteringsfack'''
Regeln bör namnges med en beskrivande text och det som ska returneras till återlämningsautomaten anges i fältet för '''Sorteringsfack'''
+
<br>Använd knappen '''Lägg till kriterium''' för att definiera vilket urval som ska gälla för just denna regel.
 
+
<br>Man måste även ange vad kriteriet ska innehålla för att regeln ska vara giltig.
Använd knappen '''Lägg till kriterium''' för att definiera vilket urval som ska gälla för just denna regel.
 
 
 
Man måste även ange vad kriteriet ska innehålla för att regeln ska vara giltig.
 
  
  

Versionen från 25 april 2017 kl. 14.45

Från och med version 6.60 är det möjligt att i klienten ställa in regelverket för sortering i återlämningsautomater.

Inställningar görs från Administration-->Sorteringsregler och det är som standard bara användargruppen Administratör som har tillgång till detta.


Reglerna gäller per enhet, för att påbörja arbetet med inställningarna så börja med att logga in mot enheten eller avdelningen som återlämningsautomaten är konfigurerad att arbeta mot, är ni osäkra på vilken det är så kontaktar ni supporten. Navigera sedan till Administration-->Sorteringsregler och ange facknummer för det generella facket dit alla exemplar sorteras som inte påverkas av övriga regler ni tänker sätta upp - Klicka därefter OK.


Därefter kan man sätta upp resterande regler - när ett exemplar återlämnas i automaten så kontrolleras reglerna uppifrån och ner, första regeln som exemplaret fastnar på kommer att gälla och det man har angivit i fältet Sorteringsfack returneras till automaten.


Om exemplaret inte fastnar på någon regel så gäller den som står längst ner: Alla resterande exemplar


För att lägga till en ny regel klickar man knappen Ny regel uppe till vänster i klienten eller Ctrl+N på tangentbordet.
Regeln bör namnges med en beskrivande text och det som ska returneras till återlämningsautomaten anges i fältet för Sorteringsfack
Använd knappen Lägg till kriterium för att definiera vilket urval som ska gälla för just denna regel.
Man måste även ange vad kriteriet ska innehålla för att regeln ska vara giltig.


Flera kriterier kan användas för en regel och för att ett återlämnat exemplar ska fastna på just denna regel måste samtliga kriterier vara uppfyllda.


Reglerna kan vid behov flyttas upp och ner i listan om en bestämd ordning behövs.


Man kan testa regelverket med knappen Sök regel och där skriva in eller scanna exemplarets streckkod. Man får då information om vilken regel som gäller för just detta exemplar.
Att tänka på är att det sker inte någon återlämning när man testar regelverket så vill man testa om t.ex. en regel för Reserverat material fungerar så måste man först återlämna exemplaret i expeditionen för att korrekt exemplarstatus ska sättas.