Webb-konfiguration: Senaste titlar på förstasidan

Från Mikromarc Wiki
Version från den 27 januari 2016 kl. 17.48 av Henriette (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till:navigering, sök

På förstasidan i webbsök finns möjlighet att presentera de senaste titlarna i tre olika fält. Vad som ska presenteras där bestäms av en CCL-sökning som du kan ändra själv.


  • Gå till Administration - Webbkonfiguration i vänstermenyn. I skärmbilden som du kommer till kan du bestämma vad som ska visas på förstasidan i webbsök. Längst ner i skärmbilden ser du de tre fälten för presentation av senaste titlar.
  • För att välja om fältet med senaste titlar ska visas eller inte: Kryssa i eller kryssa ur rutan till vänster om respektive fältöverskrift.
  • För att ändra överskriften: Klicka på överskriften för att öppna en ruta där texten kan redigeras. Klicka på knappen OK för att spara.
  • För att ändra innehållet i fältet, d v s vilka titlar som ska presenteras: Klicka på fältet som innehåller en CCL-söksträng under överskriften för att öppna en ruta där söksträngen kan redigeras.


Sökning på kategori Nytt används för att söka fram titlar som registrerats de senaste valfritt antal dagarna. Exempel: Om söksträngen inleds med KA_NYTT <= 30 så kommer listan presentera titlar med ett eller flera exemplar som inregistrerades i kategori Nytt de senaste 30 dagarna.

För att ange vilken typ av material som ska presenteras i en lista, så bygger du upp en sökning som motsvarar det som ska presenteras med hjälp av sökkoderna som används för utökad sökning i katalogen. Se artikel om avancerad sökning i kategorin Mikromarc 3 Katalog i denna wiki.

Tips! Om du vill pröva dig fram så kan du utföra sökningarna i utökad sökning i katalogen och kopiera CCL-söksträngen därifrån när du är nöjd.