E-postmallar

Från Mikromarc Wiki
Hoppa till:navigering, sök

I MM2 Meddelandecenter används samma brevmall både för vanliga brevutskick och för e-postmeddelanden. Beroende bl.a. på vilken skärmupplösning den dator har där utskicken förhandsgranskas eller läses, kan meddelandena se underliga ut när de skickas som e-post. Tidigare har Bibliotekscentrum distribuerat särskilda e-postmallar på efterfrågan, men fr.o.m. version 2.7 ingår de i systemet. Som standard är de nya e-postmallarna dock inte kopplade till någon rutin.


Om ditt bibliotek vill använda de nya e-postmallarna, ska du göra enligt följande instruktion, som använder e-postmallen för avisering som exempel. Instruktionen förutsätter att e-postfunktionen är aktiverad sedan tidigare.

  1. Öppna Meddelandecenter
  2. Välj fliken Inställningar
  3. Till höger om fältet Namn på rutinen finns en knapp med två nedåtgående pilar. Om du klickar på denna knapp öppnas ett litet fönster innehållande en lista över de rutiner som du har skapat. Markera den rutin du vill koppla en e-postmall till, t.ex. ”Avisering – allt”, och klicka på knappen OK
  4. Klicka på knappen till höger om fältet Sänd som. I fönstret som öppnas visas de inställningar för meddelandetyp som du tidigare har gjort för rutinen
  5. I rullgardinsmenyn till höger om E-post, klickar du på alternativet Avisering – epostmall. Klicka sedan på OK
  6. Klicka på knappen Spara, för att lagra dina inställningar
  7. Upprepa proceduren för de rutiner som används, och glöm inte att spara de nya inställningarna


Observera att e-postmallarna kan se lite underliga ut då de förhandsgranskas i Malldesignfönstret. För att få en korrekt bild av hur utskicken kommer att se ut, är det därför lämpligt att förhandsgranska meddelandena efter att de har genererats, men innan de skickas och körningen avslutas.