Skillnad mellan versioner av "Kategori:Mikromarc 3 Administration"

Från Mikromarc Wiki
Hoppa till:navigering, sök
 
Rad 1: Rad 1:
I administrationsmodulen hanteras framför allt systemets användare och biblioteksenheter. En användare ges rättigheter att använda systemet på olika sätt beroende på vilken användargrupp hon tillhör. Mikromarc 3 levereras med ett antal fördefinierade användargrupper, men är också möjligt att skapa egna användargrupper. Bibliotekets organisationsstruktur definieras i Mikromarc som en hierarki med biblioteksenheter överst. En enhet kan omfatta en eller flera filialer, och dessa i sin tur kan omfatta en eller flera avdelningar. Enheter och filialer har till skillnad från avdelningar egen cirkulation. Läs mer om administrationsmodulen i [http://bibliotekscentrum.se/1.0.1.0/48/download_140.php Manualen].
+
I administrationsmodulen hanteras framför allt systemets användare och biblioteksenheter. En användare ges rättigheter att använda systemet på olika sätt beroende på vilken användargrupp hon tillhör. Mikromarc 3 levereras med ett antal fördefinierade användargrupper, men är också möjligt att skapa egna användargrupper. Bibliotekets organisationsstruktur definieras i Mikromarc som en hierarki med biblioteksenheter överst. En enhet kan omfatta en eller flera filialer, och dessa i sin tur kan omfatta en eller flera avdelningar. Enheter och filialer har till skillnad från avdelningar egen cirkulation. Läs mer om administrationsmodulen i [http://bibliotekscentrum.se/1.0.1.0/48/download_140.php manualen].
  
 
[[Category:Mikromarc 3]]
 
[[Category:Mikromarc 3]]

Nuvarande version från 1 november 2011 kl. 17.16

I administrationsmodulen hanteras framför allt systemets användare och biblioteksenheter. En användare ges rättigheter att använda systemet på olika sätt beroende på vilken användargrupp hon tillhör. Mikromarc 3 levereras med ett antal fördefinierade användargrupper, men är också möjligt att skapa egna användargrupper. Bibliotekets organisationsstruktur definieras i Mikromarc som en hierarki med biblioteksenheter överst. En enhet kan omfatta en eller flera filialer, och dessa i sin tur kan omfatta en eller flera avdelningar. Enheter och filialer har till skillnad från avdelningar egen cirkulation. Läs mer om administrationsmodulen i manualen.