Skillnad mellan versioner av "Kategori:Mikromarc 3 Katalog"

Från Mikromarc Wiki
Hoppa till:navigering, sök
 
Rad 1: Rad 1:
Katalogen används för registrering av enskilda böcker, videor eller andra typer av dokument som finns på biblioteket. Den är bibliotekets bas och innehåller en post för varje titel, med tillhörande information om varje exemplar.
+
Katalogen används för registrering av enskilda böcker, videor eller andra typer av dokument som finns på biblioteket. Den är bibliotekets bas och innehåller en post för varje titel, med tillhörande information om varje exemplar. Katalogen i Mikromarc är baserad på det internationella MARC-formatet (MAchine Readable Cataloguing) och du kan enkelt importera poster från andra, externa bibliotekskataloger eller registrera egna poster. I den här handledningen utgår vi ifrån att du känner till MARC-formatet och katalogiseringsreglerna AACR2. Läs mer om katalogen i [http://bibliotekscentrum.se/1.0.1.0/48/download_140.php manualen].
  
Du kommer till katalogen genom att klicka på den grå ”Katalog”-knappen i ikonmenyn och sedan på ikonen '''Katalog'''.
 
 
I huvudmenyn hittar du de vanliga alternativen, samt menyn '''Katalog''' där du får tillgång till flera funktionsfönster. Aktivera funktionen genom att trycka på '''Alt + <bokstaven som är understruken>'''.
 
 
Katalogen i Mikromarc är baserad på det internationella MARC-formatet (MAchine Readable Cataloguing) och du kan enkelt importera poster från andra, externa bibliotekskataloger eller registrera egna poster. I den här handledningen utgår vi ifrån att du känner till MARC-formatet och katalogiseringsreglerna AACR2.
 
 
Katalogen är tillgänglig som separat modul – via menyn – och i sökläge från t.ex. expeditionsfönstret. Båda alternativen har ungefär samma sökmöjligheter.
 
  
 
[[Category:Mikromarc 3]]
 
[[Category:Mikromarc 3]]

Nuvarande version från 1 november 2011 kl. 17.16

Katalogen används för registrering av enskilda böcker, videor eller andra typer av dokument som finns på biblioteket. Den är bibliotekets bas och innehåller en post för varje titel, med tillhörande information om varje exemplar. Katalogen i Mikromarc är baserad på det internationella MARC-formatet (MAchine Readable Cataloguing) och du kan enkelt importera poster från andra, externa bibliotekskataloger eller registrera egna poster. I den här handledningen utgår vi ifrån att du känner till MARC-formatet och katalogiseringsreglerna AACR2. Läs mer om katalogen i manualen.